BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

lørdag den 29. januar 2011

Cernitroser - step by stepJeg skrev jo, hvor glad jeg var for blomster og roser tidligere. Roser i alle afskygninger vil jeg også gerne bruge til scrap.

Jeg har i tidens løb arbejdet med med cernit (modellervoks, man kan bage og bruge til bl.a. smykke og perlefremstilling). I øjeblikket arbejder ungerne i billedskole også med det, og det er så dejligt et materiale, jeg vil dele det med jer her.

Til Scrappers fødselsdagsarrangement og på Donnas blog kan I se, hvordan hun har brugt ler på kort. Dette kan erstattes af Fimo ler - eller som her: cernit.

Følgende er en vejledning til at lave de små roser, som jeg er så glad for. Håber, den kan bruges *S*
Jeg beklager de beskidte negle på billederne - jeg var utrolig kreativ og beskidt, da jeg tog dem ;-)


Cernitroser


1) Ælt cernitten godt mellem dine fingre så det bliver blødt og varmt at arbejde med. Rul så en pølse og tril en masse små ensartede kugler. Pres hver kugle mellem 2 fingre så de bliver flade.

Fif: Du kan lave kuglerne - og derved bladene og i sidste ende selve roserne - så små eller store som du vil.2) Tag den første flade og fold siderne forsigigt ind mod hinanden, så de rører og danner en lille tragt.
3) Tag det første"blad" og sæt det rundt om tragten så det skjuler sammenføjningen
4) Forstsæt med at sætte bladene på, så de hver gang overlapper den forrige en smule. Gentag indtil du synes, at blomsten har den passende størrelse.
5) Den færdige blomst bages i ovnen sammen med resten af din blomsterproduktion som anvist på cernitpakken.

Hold godt øje med dem de første gange du prøver. Når de komemr ud af ovnen er de stadig lidt bløde men de hærder hurtigt.
6) Før rosen skal monteres på kort, lay out, magnet, ørering, ring el. lign. skærer du sammenføjningerne bagpå af med en hobbykniv. Så er blomsten klar til at lime på det udvalgte materiale.
Her et færdigt kort (fra førnævnte Scrapper-arrangement), hvor jeg har sat brune roser på:


Rigtig god weekend - og god fornøjelse3 kommentarer:

Helle Sahl sagde ...

Tak for inspiration og super flot kort.

Benita sagde ...

noj hvor er de lækre! Jeg tror nok lige jeg skal lege lidt med cernit en af dagene!

Tak for tut om hvordan man laver dem :)

Karina Beck sagde ...

Flotte roser og kort.