BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

torsdag den 21. oktober 2010

Baby buksekortDen første af de små i Michaels familie skal døbes; nemlig kusine Pernilles lille Mikkel. Derfor bad hun mig om at lave 14 invitationer til barnedåben, der skal holdes nu her i november. Her er det færdige resultat:
Pernille er ikke uden evner og havde allerede gjort sin research. På Scrapsisters hjemmeside fandt hun denne artikel skrevet af Charlotte Ravn med gennemgang, skabeloner og det hele. Sammen kom vi frem til følgende:

  • kortene skulle være større  - ca. 20 cm, så der var plads til at skrive på dem
  • Mikkels navn skulle være på alle kortene
  • de skulle ikke nødvendigvis være ens - kun hvis det var lettere for mig
  • jeg havde frie hænder mht pynt. Pernille sagde, at hun stolede på mig ...


Pernille havde sagt, at jeg gerne måtte lave dem ens, hvis det var lettest for mig. Men hun så dem gerne forskellige. Det gør jeg også! Jeg er uendelig dårlig til at masseproducere for jeg kører træt i det alt for hurtigt!
På den her måde blev det 14 søde drengekort efter samme skabelon og ikke 14 ens invitationer. Det var en rigtig dejlig opgave at få. Tak, Pernille. Jeg ser frem til næste bestillingsopgave ... hint, hint.


Jeg har været inde og lege med tekstbehandling og lavet et nyt "stempel". De blev indviet på "rumpen" af Mikkels kort.
Jeg har bare printet nogle ark med "håndlavet kort af Trine Grankvist Jensen" og udstandset dem med den grønne runde punch. En størrelse der, som nævnt tidligere, passer lige ned i kapsler. Tak Mor og Mitzi fordi I var selskabelige og hjælpsomme, mens jeg sad med denne dejlige opgave.

Tak Pernille for bestillingsopgaven - OG fordi du har sat standarden for oldebørn i familien Bang så højt fra starten! Slet ingen pres på os andre nu, vel ?!?


søndag den 17. oktober 2010

Tasker ... igen


Hey, come on! Som om I ikke har nogle svagheder derude! Noget man ikke kan få nok af ... noget, der altid får en til at stoppe op.

En hurtig Top 3 fra mig:

1. kys fra manden
2. chokolade
3. alt med ordet UDSALG på - helst: dvd'er, tasker, scrapsager, bøger osv.

Men nu har jeg lavet nye tasker! Denne gang rygsække (også) efter Donnas skabeloner. De kan som bekendt købes hos Scrapper.

Siden 1987 har jeg gået i skole på én eller anden måde: folkeskole - gymnasium - semenarium - folkeskole. Ja, ringen er sluttet. I den tid har jeg haft mange gode minder med mine tasker (nej, ikke dem! få de tanker op på et anstændigt niveau!!!)
Så jeg blev helt vild da jeg fik fingrene i de skabeloner her: 

Jeg elsker de bløde former, der er i rygsækken her. Donna har lavet en fin lomme, men jeg har valgt detaljen fra. Jeg har ved flere kort lavet lommen "åben" (dvs. ikke sat klæbepuder i midten men kun i bunden og siderne af lommen) så man kan stikke en tag eller lign. ned deri.

Mange tak for at læse endnu en taskerelateret blogskrivelse herfra ... he, he. Skriv lige et notat om JERES Top 3 svagheder ... HVIS I TØR.

Hermed en udfordring i mini-format fra
mandag den 11. oktober 2010

Gave og "kort" til Ingeborgs jubilæum


Eftersom Ingeborg er blevet hooked på scrapbooking (ja, det er også min skyld) synes jeg at hun skulle have et specielt kort til sit jubilæum. Da hun jo selv kan lave så mange kort skulle hun selvfølgelig slet ikke have et KORT men noget andet.

Jeg købte en svæveramme til lay outs og kreerede denne lille ting fra vi fire: Hendes sønner Niels Christian og Michael og deres kærester Cecilie og Trine (undertegnede).Sammen med "kortet" fik hun gaven, der var 2 børnefigurer/skulpturer fra Plantorama. I deres rustne stil passer de udseendemæssigt til de landrugsmaskiner, jern og udmykning hun har i haven - og i motiv er det noget hun altid vil huske, for det var i forbindelse med hendes jubilæum som dagplejer, hun fik gaven med børnene her.


Digtet, jeg valgte, er faktisk min bedstemors yndlings, har jeg ladet mig fortælle. Hun døde da jeg var 9 år gammel, så jeg fik ALT for lidt tid med hende. Men digtet har jeg som et minde. Med mit arbejde som skolelærer og alle de børn, der har rørt - og vil røre - mit hjerte, er det et, der vækker store følelser og minder.

Så Ingeborg fik også Nis petersens ord med sig på den store dag:


De små børns smil

Jeg samler på de små børns smil,
de små børns lyse smil,
og brød man op mit hjertes skal
med bor, med dirk, med fil –
Man fandt den største samling smil,
der nogen tid er set
- man fandt det blide genskin af,
hvad tusind børn har le´t.

Og trådte du mit hjerte ned
og knuste det til slut,
så skete kun, i samme stund
dets arme væg var brudt –
at små børns smil, de lyse smil
brød ud, kom løs, blev fri
og fyldte mig og fyldte dig
med sollyst skælmeri.
 
Og derfor plukker jeg, hver gang
der blomstrer smil på kind,
et lille smil og lukker det
i hjertets skatskab ind.
Jeg samler på de små børns smil,
de små børns lyse smil,
man fandt det blide genskin af,
hvad tusind børn har le´t.

 
Nis Petersen, 1926
 
 søndag den 10. oktober 2010

Gæstebog til Ingeborgs jubilæum


1. oktober 2010 holdt min kærestes mor, Ingeborg, 25 års jubilæum som dagplejemor. Hun er bosat i Thise og er lidt af en institution. Efterhånden har hun haft mange dejlige børn i armene og til jubilæet, der blev holdt i Thise forsamlingshus var de og deres forældre inviteret sammen med Ingeborgs egen familie.

Det var en rigtig dejlig dag! Og hun blev velfortjent fejret!

Jeg har flere kreative indslag i forbindelse med jubilæet men her er den første: Gæstebogen.

Gæstebog, gave fra børn/svigerbørn, bordpynt, pynt og udmykning var holdt i de samme farver - pædagoglilla (har jeg nævnt at konen har en vis form for humor?)

(Ingeborg fandt denne fine vandkande i Søstrene Grene
og det var bare perfekt midt på stofbleen, der lå på den lilla velourdug)


Bogen er fra Tiger og koster 20 kr. Bindet er sort imiteret læder, tror jeg og har helt blanke tykke sider. Den er alletiders at skrive i da kuglepen ikke går igennem. Jeg har brugt denne størrelse og mindre som skitsebøger, når jeg har været på ferie elelr udflugt. De holder på blyet og farverne i forsk. blyanter og som nævnt kan man lave skitser og tegninger med tuscher, uden det ødelægger næste side.Papir, karton, papirsblade, brads og mosgummibogstaver er alle købt i Panduro i september måned. De har stadig papiret (9 kr arket) og brads (40 kr) i butikken. Bogstaverne har fået en gang glossy og bladene med skrift har jeg revet i kanten med en saks.

(før festen rigtig kom i gang havde nogen spildt på bogen tsk tsk
- hvor der handles der spildes *S*)


Og til sidst et billede af den stolte jubilar:

(Ingeborg byder os alle sammen hjertelig velkommen)


Mange søndagshilsner

mandag den 4. oktober 2010

Scrap dreng (layout nr. 5)
Til Scrap Crop i Frederikshavn var der selvfølgelig også udfordringer. En af dem var en lay out udfordring. Jeg får ellers aldrig lavet lay outs så nu var chancen der.

Jeg har længe villet scrappe billederne her af Donna og Marcus fra en af vore kreative dage sammen. Knejten er så dejlig kreativ at han selvfølgelig skulle være med. Han er en ørn til at sortere og punche og både hans mor og vi andre har glæde af det.
I fødselsdagsgave sidste år fik jeg f.eks. en kæmpe kasse med kreative sager af Donna, hvor Marcus selv havde kørt en masse gennem en Big Shot til mig. Det var han meget stolt af!


Der skulle være tre billedfelter (jeg skiftede en ud med tekst) og pynt og titel som på layout'et her:
Det dejlige drengede papir kan jeg selvfølgelig IKKE huske navnet på. Men jeg husker morens reaktion, da hun så teksten derpå. Især ordet "trouble" syntes hun passede fint *S*
Men med en krudtugle som Marcus er "awesome", "action", "trouble" og "cool" meget passende!

Titlen er derfor også "Scrap dreng". Teksten dertil lyder således: "Marcus, min gudsøn, har fået kreativitet ind med modersmælken. Han pjatter, puncher, sorterer og bliver en mester-scrapper"
Pynten er lavet med klar punchinella, store punchede hjerter med metalblomster, stofblomster og sværte på kanterne. Lidt rhinsten fra velkomstpakken på dagen pynter altid.

Bogstaverne er lavet i lysebrunt mosgummi og har fået et lag glossy som effekt. Ja, jeg elsker min glossy *S*

Der skulle desuden være en bort på lay out'et. Istedet har jeg revet arket hele vejen rundt så det grønne papir danner en ramme selvom det er placeret under det primære ark.Så nu er jeg altså oppe på hele 5 lay outs .... he, he. Jeg er en amatør i forhold til jer andre, men jeg morer mig alligevel med det!

Mange hilsner til min "scrappe dreng" fra