BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

fredag den 19. februar 2010

Lay out udfordring (lay out nr. 2)

På sin blog har Benita lagt en fantastisk spændende udfordring, der greb mig med det samme:

Lav et layout hvor du ikke bruger mønsterpapir/karton!


Det eneste ark karton du må bruge, er til en base for dit layout. Og det skal være ensfarvet.
Du må gerne bruge pynt, stof, overlay og alt muligt andet. Blomster eller pynt lavet i mønsterpapir bliver også accepteret.

I hendes egen inspirationsmodel, har hun taget en sjov hverdagssituation og gjort den spændende rent kreativt og sød og sjov for os andre at se. Dét var ikke en del af udfordringen, men jeg ville stadig prøve at ramme "ånden", så at sige.

Derfor har jeg scrappet min kære Mis, der døde forrige år.

Her er mit bidrag:


Og et par detaljer tættere på:
Katte er dejlige selvstændige væsener. De er også forholdsvis humørsyge, forfængelige og udfordrende. Ligesom vi mennesker! Mis var sådan en personlighed.

Jeg har i udfordringen lagt vægt på og brugt følgende:


  • en base af karton fra en Jack & Jones gaveæske, manden fik et par bukser i til jul. Jeg smider ike noget væk, der har scrappe potentiale. Sådan er det bare! Ydersiden af æsken var sølv mens indersiden var en lækker mat sort. Jeg havde svært ved at vælge side.


  • en sort plastikpose danner baggrund for billedet og bryder basen op i flere felter. Posen giver en fantastisk truktur. Jeg har med vilje sat den fast med BÅDE dobbeltklæbende tape (så jeg kan lave den struktur, jeg vill) og klips, fordi det giver en mere så stil og fremhæver de brune farver i Mis' pels.

  • Plastikposen er med dels fordi det er et anderledes materiale, som var det Benita søgte, men også fordi man i vores hus ikke kunne have poser for sig selv uden det kære kræ havde sat kløerne i dem eller endnu bedre; forsøgt at gemme sig i dem.  • bogstaverne i teksten er lavet ved at jeg først klippede dem ud af en rest struktureret tapet. Derefter limede jeg bogstaverne på sort mosgummi og klippede dem til så en lille kant var synlig hele vejen rundt. Jeg kan godt lide rammer. Selv på bogstaver! 

  • M'et i "Smukke" ligger skævt af den simple grund at det skal forestille, at Mis har været inde over mit arbejde. Man kan da heller ikke have noget i fred. Derfor også poteaftrykkene.


  • Jeg har brugt tørrede blade for at skabe en bevægelse fra venstre hjørne nederst op mod højre hjørne. Desuden er det sjældent man ser tørrede blade og blomster, da de er forgængelige og svære at arbejde med. Modsat papirs og -stofblomster og blade. 

  • Blomsterne, der er i i tyndt papir skal simpelthen gøre lay outs smukt eller yndefuldt. Jeg elsker at bruge blomster - gerne Prima blomster - på mine kort og lay outs. Så derfor var det lidt af en udfordring at bruge de mere voldsomme blomster her.

  • de brads, jeg har brugt er fra Papirloftet og er mit nyeste køb. Sammen med almindelige perlemors sten skal de fremhæve farver og illuderer skønhed.

  • den grove snor er skal bryde alt det smukke og yndefulde. Jeg har både limet og klipset den på.

Her er materialer, jeg har brugt:Tak for en inspirerende udfordring, der fik mig til at tæmke anderledes over materialerne, jeg bruger. Jeg ville gerne lave et anderledes lay out og har brugt modsætningsfyldte materialer: det grove >< det fine og elegante, det pæne >< det grimme (hey, en affaldspose ER altså ikke køn!).


Så sådan kom mit 2. lay out altså til at se ud.

Tak fordi I havde tålmodighed til at læse hele min lange beskrivelse *S*

God weekend fra


3 kommentarer:

Donna sagde ...

wow... flot og kreativt !!!

Helle Sahl sagde ...

Meget kreativt. Det går da bare derud af ;o)

Benita sagde ...

Nej hvor er jeg glad for at du har fået noget godt ud af min udfordring. Det er sååååå sejt at du har brugt en plastikpose bag billederne. Det ser vildt godt ud og er 400 gange mere kreativt end mit eget bidrag. Vildt godt klaret!!!