BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

mandag den 27. december 2010

Mor & MigMin mor er min inspiration på mange områder. Da jeg besluttede mig for at prøve at lave et mini album, som jeg har set så mange pragtfulde eksempler af på blogge rundt omkring og in real life, var det oplagt, at det skulle handle om hende.

Det blev derfor til dette lille album om vores forhold. Hvilke oplevelser vi har haft sammen, hvem vi er, hvem, der har påvirket os (de sider er dog ikke med her - de er personlige og omhandler både min far og bedstemor), om forholdet mellem mor og barn og et håb om flere stunder sammen!

Da jeg var barn, lavede mor puder til mit pigeværelse med Sarah Kay motiver på. Det er en af grundene til at jeg er vilde med dem den dag i dag, tror jeg. Så selvfølgelig skulle mors indflydelse udi motiver være tydelige fra 1. side af.
Her er et close up af clusteret eller "trine-mylderet" på første side.
Swirls er lavet med Sizzix dies i hvid teksturtapet. Knapperne er fra genbrugsbutikken, hvor mor er frivillig. Papirsroserne er både hun og jeg vilde med og farverne er så dejlig varme. Den gule blomst skulle fremhæve farverne i Sarak Kay stemplet.
Jeg blev uddannet lærer i 2004. Her havde jeg lige været til min sidste eksamen (religion) og det hele var overstået. Nu var jeg uddannet folkeskolelærer - som hun - fra Hjørring Seminarium - som hun. Tøjstil og dobbelthager - som hun! 
Jeg er ufattelig taknemmelig over al den støtte jeg har fået gennem hele mit skoleliv. Det fortsætter den dag i dag, hvor mor lytter og rådgiver, selvom hun selv er pensioneret. Hun er et eminent forbillede og det skulle denne side gerne fortælle hende!

Teksten på sidderne er stempler og rub ons fra diverse ark. Blomsten er købt hos Kaas blomster og jeg har bare gemt den til en speciel elejlighed. Under blomsten er en beige papirsblomst, tyl og dekoreret papir.

Jeg har altid været med i køkkenet. Mor har sørget for at der var noget, jeg kunne bidrage med. Da jeg studerede bidrog jeg med madlavning derhjemme, og vi var fælles om husholdningen. Der gik jeg dog ikke i skabe og skuffer som her!

Gryder, skåle o.lign er klippet ud af reklamer og et Ikea katalog. I lommen bag billedet lagde jeg en opskrift på kanelsnegle, som mor er helt vild med. Hun fik forresten en hel plade i julegave i fredags. Det var populært.
Det sort-hvide billede er af min mor som ung pige med en tegneserie. Det er vel et billede fra de tidligste 60'ere.  Mor har altid læst meget og uhyggeligt hurtigt, synes jeg. Hun er meget vidende og klog men har altid læst af interesse og med hjertet. I gave går man aldrig galt med en bog til hende *S*

Hun har altid læst godnathistorie for mig, og min glæde ved historier og fortælling, mener jeg, kommer derfra.  Så jeg er meget taknemmelig for denne litterære "indoktrinering".
Jeg lavede et lille kort til Mors dag, med en bil og teksten "Mor styrer!" Mor synes at det var så sjovt at hun skulle have en hel side tilegnet hende her i bogen. Dét og så det faktum, at hun altid har transporteret mig rundt uden at brokke sig OG betalt min kørekort, da jeg tog det.

Bilerne er lavet med det et dejligt clear stamp, farvelagt med copic penne og så tilført et lag glossy.
På billedet er jeg ikke mange dage gammel. Det er taget samme dag som de - øh, vi - kom hjem fra hospitalet. Så det er den nybagte mor i 1980 med fantaglasbriller, te, brune krus og en cecil.

Jeg kan godt lide at bruge definitioner og ordbogsudklip på kort og lay outs, så hvis jeg ikke skulle bruge et om "mother" her hvor så? 


De første sider, jeg lavede, var disse dobbeltsider med fastelavnskostumer. Mor har været både kreativ og dygtig, når det kom til kostumer og tøj gennem min barndom - og ungdom. Især de hvide strømpebukser, hvor mor malede grå kattestriber på, har vakt gode minder. De blev malet MENS jeg havde dem på og det kildede så sjovt, husker jeg.

Da det kom til at lave kostume til sidste skoledag på gymnasiet lavede vi et heksekostume, jeg stadig bruger den dag i dag. Donna og jeg dekorerede skørtet på heksekjolen, der bestod af sort tyl, med sølvtråde, syet som spindelsvæv og sorte plastikedderkopper pålimet. Men mor fik ideen og syede kjolen sammen. Så selvom Donna og jeg følte, vi har lavet kjole, stod der en mor i baggrunden og - bogstaveligt talt - trak i trådene. Intet at forklare: et vidunderligt citat! Og en side, der fik mor til at ubryde "nåhrr", da hun bladrede i bogen.
Og til de, der ikke kan læse min håndskrift :

"Intet på den hele jord, er som barnet his sin mor.
Her er livets Helligdom, haven som vi drømte om."

Konfirmationsdagen.

Blomsterne er lavet med retroflower punchen, jeg er så glad for, med papir fra en gammel bog med gotisk skrift og et ark med små gule blomster, der skulle passe til farverne i mors trøje. Derefter sværte på kanterne, en papirsblomst for og bag samt tyl og en af de flotte brads med perlemorskerne, jeg køber fra Norge.
Okay, så vi elsker at lege Mor og mig. Mine veninder elsker at lege. Jeg har fundet en mand, der elsker at lege. Og det bedste vi ved, er at samles oppe ved mor og spille spil. Vi er helt hooked og hygger sammen.

Hvis jeg skulle lave en liste med spil og stjernestunder blev den alt for lang. Men om det er computer, brætspil eller puslespil er min legesyge moder med! Det er eminent og super hyggeligt.
Jeg printede en masse udklip fra spil ud fra nettet og lavede denne farverige side. Derfor skulle dekorationene også være passende legesyg.  Jeg har før set sider dekoreret med bånd så jeg fandt flere forskellige, klippede dem til og satte dem sammen med klipsemaskinen.Mor og jeg var frivillige i biografen (Pandrup Kino) i flere år. Da, det kom til at der skulle en renovering til, blev vi spurgt om vi ville lave dekoration af indgangspartiet ud til gaden. Det blev til 6 (!) store billeder. Malet med stærk vandfast maling på tykke masonitplader i str. 1 ½ x 2 meter (så vidt jeg husker) hænger de stadig 10 år senere i Pandrup.

Vi lavede 3 hver men hjalp selvfølgelig hinanden undervejs. Mor har lavet "Borte med blæsten", "Braveheart" og et "Gøg og Gokke" portræt. Jeg lavede "Shrek" her, Frodo fra "Ringenes Herre" og et portræt af Egon Olsen fra "Olsen Banden". Det tog lang tid men var et vidunderligt projekt at have sammen.

Min kære afdøde far, Stig, havde en tendes til at tage sovebilleder af sine piger; Mor og jeg. Disse pryder familiealbummet, selvom vi ligger med åben månd, rumpen i vejret og med dejlig savl. Lækkert! Men vi har gode sovehjerter Mor & Mig: vi kan næsten sove når og hvor som helst - og så snorker vi. Derfor hele 2 sider, der er helliget denne yndlingsbeskæftigelse.
"The End is but the beginning", they say. Denne "butt" er da et dejligt punktum på bogen. Rumpen og tøsen er vokset betydeligt siden billedet blev taget, men det vil jeg undlade at kommentere yderlige på her. Dette er så enden på bogen.


Jeg håber at I, der holdt til at læse indlægget her til ende satte pris på - eller ihvertfald ikke kedede jer alt for meget - ved en hengivende og beundrende datters lille hyldest til sin moar.


3 kommentarer:

Helle Sahl sagde ...

Hvor er det fint og med en sød og rørende historie. Det er jeg sikker på hun sæætter pris på.

Heidi sagde ...

Hvor er det bare sødt og meget meget smukt :)
Ingen grund til mindreværdskomplekser her ;-)

mette wad sagde ...

Hvor er den god, du får virkelig de skønne og mange oplevelser med, en slags mindebog...
Og hvor er den flot lavet, ikke mange har sådan en flot og betydningsfuld bog.

Rigtig godt nytår til dig og din familie:-)