BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

fredag den 19. november 2010

Blogstilhed

Grundet tekniske vanskeligheder har jeg intet lagt ud på min blog. Jeg beklager meget, at jeg ikke har været aktiv og kommenteret på jeres dejlige indlæg.

Min bærbare computer koksede tottalt. Efter 3 års tro følgeskab delte vores veje en søndag i november. Det har været hårdt at finde en erstatning - og det bliver jo aldrig det samme.

Gudskelov har min yderst tekniske fætter reddet min harddisk og vil overføre alt til den nye. Mine billeder og alt tekst ville ellers være tabt!

Jeg glæder mig til at skrive et "ordentligt" indlæg igen.

Mange hilsner Trine  

søndag den 7. november 2010

Dekorer din ko! - Cow parade i folkeskolen


Cow parade er et verdensomspændende skulpturfænomen, der blev etableret i 1999 for at skaffe penge til velgørende formål: Kunstnere dekorerede hver deres ko, som så blev en del af en udstilling i en storby såsom New York, Tokyo eller Stockholm. Efter 2 - 4 måneders opstilling blev skulpturerne solgt på auktion og pengene givet til velgørenhed.

Du kan læse mere om Cow parade på deres hjemmeside her.

De fleste kender også de små figurer, vi kan købe herhjemme ved isenkræmmeren. De findes i mange dejlige afskygninger, og selvom jeg ikke selv har en eller synes figuren er speciel køn, kan jeg værdsætte ideen i Cow parade og glæde mig over den kreativitet, der er lagt for dagen.
DERFOR tænkte jeg, at det ville være et godt udgangspunkt for 4. klasses skulpturprojekt i billedkunst! De skulle dekorere deres egne køer. De fik en skabelon til en ko og fik så opgaven: "Dekorer din ko!" Og jeg må sige, at de gik glade til værket.


"Happy Cow" med yndige detaljer lavet med kærlig hånd
og diverse glimemr tuscher


"Hip hop ko" med de fedeste detaljer:
hængerøvsbukser, tydelige underbukser i pink, bling, solbriller - ren gangsta'!


Så nu er der på skolen en flot parade at dekorerede tegninger af køer - den ene mere original og farvestrålende end den anden!

MUHHligvis en af de bedste forløb, jeg har haft med klassen indtil videre!


Vi var på skulpturvandring i Aabybro i fredags. Efter at have lavet analyse af skulpturer, læst og tegnet om skulpturer og lavet opgaver om skulpturers miljø og påvirkninger, var det tid til andet end teori. Det var utroligt koldt men alligevel gik alle til værket med skitser, tegneblyanter og halvfrosne fingre. Der blev tegnet abstrakt, figurativt, detaljeret, hurtigt og med farvekridt og blyanter.
Vi varmede os med en kop kakao på McD i den anden ende af byen (og på lærerens regning, for hun synes de havde været SÅ fantastiske), inden turen gik hjem til Gjøl. Se dét var alletiders udflugt!