BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

fredag den 3. september 2010

Legesyge sommerfugle på Gjøl


Hvor er det skønt, at have med så mange kreative børn at gøre hver dag. Jeg er så heldig at have billedkunst med alle børnene fra 1. til 4. kl. i år og har en masse eminente (synes jeg selv!) projekter til dem.

De mindste gik da også helt amok med at lave sommerfugle. Jeg fandt en skabelon på nettet og de skulle så farvelægge dem med farverige, spændende mønstre og farver. Om det var tuscher, farver eller farveblyanter var ligegyldigt - motiv og mønstre var også valgfrie.

Sommerfuglene er lavet på A4 tykt, blankt hvidt papir. Da de var klippet ud (husk navn bagpå!) monterede jeg dem på en væg i fællesarealet med "lærersnot". Og nu hænger de der og pynter en måneds tid eller to.

muren ned til kælderen er blevet pyntet


fantasifule elever jeg har, ikke sandt?

Vi snakkede meget om hvorfor sommerfuglen så så ud som den gjorde:
Havde den de farver og flotte mønstre for at tiltrække en partner?
Skulle den skræmme andre dyr væk og havde f.eks. et mønster, der lignede rovdyr øjne?
Havde den de farver og mønstre den havde, for at passe til de blomster den besøgte?

Ungerne gik op i det med krop og sjæl - og jeg glæder mig til mange flere timer.


Dog et enkelt hjertesuk herfra:

Hvor ville det være skønt, hvis man havde økonomien og tiden i folkeskolen, så der ikke skulle samlæses hold. Der er altså stor forskel på hvad man kan og får ud af undervisningen afhængig af alder. Selv indenfor en klasse er det nødvendigt at differentiere og tage hensyn - og det gør man gerne som lærer. Vi ved jo, at det er det bedste for børnene. Men det er svært når man føler sig begrænset af paragraffer.

Nogle gange ville jeg ønske, at vi lærere kunne være lidt mere frie og legesyge sommerfugle for vore elever!

et udsnit af skræmmende, smukke og legesyge sommerfugle

God weekend og varme hilsner

3 kommentarer:

Heidi sagde ...

Hvor er de bare super dygtige de små poder :) Jeg er også helt vild med når de bruger det de laver til udsmykning på gangen - ellers er den bare kedelig lang med hvid væge og lofter.

Rigtig god weekend til dig

Heidi Ann sagde ...

Sikke nogle utrolig flotte sommerfugle, det ser rigtig godt ud. Hvor er det nogle heldige unger, der har sådan en dygtig og kreativ lære som dig, der brænder for sit fag... Fortsæt endelig med dit flotte arbejde..

Benita sagde ...

Åhh hvor er det dog nogle flotte sommerfugle!

Jeg har også billedkunst, dog kun i tredje klasse i år. Jeg glæder mig til at vi skal igang med vores næste emne: design en sko. De er meget irriterede over de sko vi har ståede i vinduet i klassen, for "hvad skal vi bruge dem til?"

De har lige lavet detaljebilleder af livet i græsset og meget detaljerede billeder af et valgfrit insekt (de måtte forresten kun bruge blyant - DET var svært).

Du virker MEGET engageret og det smitter børnene, uanset om du underviser 15 eller 30 elever. :)