BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

søndag den 14. juni 2009

Dogma (1999)


Gud har forvist to uregerlige engle til en afkrog af USA. Desværre har hun (!) overset, at der faktisk findes en smutvej tilbage til himlen. Den må de to englebasser helst ikke finde. Så er Gud nemlig ikke ufejlbarlig. Og så går Jorden under. Ups!


Derfor får Jesu sidste efterkommer, Bethany (tvivlende katolik, der arbejder på en abortklinik) pludselig besøg af Guds sendebud (Alan Rickman billedet over), der kundgør, at hun er udvalgt til at redde Universet. Desværre er Himlen p.t. lidt i bekneb med kvalificerede medhjælpere - så de må klare sig med det, de har.

Filmen fik mange religiøse (især katolikker) på barikaderne, da den udkom. Men Kevin Smith (Clerks, Mallrats, Jersey Girl) har formået at skrive en intelligent komedie, der aldrig taber tempo eller interesse.
Udover at rose den velskrevne og veldrejede komedie vil jeg fremhæve Alan Rickman i rollen som Metatron og Matt Damon som den tidligere Dødsengel Loki fordi de leverer fremragende præstationer. I andre roller ses nogle af Kevin Smiths gengangere Jason Lee som Azreal, Jason Mewes som Jay og Ben Affleck som Bartleby.0 kommentarer: