BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

lørdag den 29. januar 2011

Cernitroser - step by step



Jeg skrev jo, hvor glad jeg var for blomster og roser tidligere. Roser i alle afskygninger vil jeg også gerne bruge til scrap.

Jeg har i tidens løb arbejdet med med cernit (modellervoks, man kan bage og bruge til bl.a. smykke og perlefremstilling). I øjeblikket arbejder ungerne i billedskole også med det, og det er så dejligt et materiale, jeg vil dele det med jer her.

Til Scrappers fødselsdagsarrangement og på Donnas blog kan I se, hvordan hun har brugt ler på kort. Dette kan erstattes af Fimo ler - eller som her: cernit.

Følgende er en vejledning til at lave de små roser, som jeg er så glad for. Håber, den kan bruges *S*
Jeg beklager de beskidte negle på billederne - jeg var utrolig kreativ og beskidt, da jeg tog dem ;-)


Cernitroser


1) Ælt cernitten godt mellem dine fingre så det bliver blødt og varmt at arbejde med. Rul så en pølse og tril en masse små ensartede kugler. Pres hver kugle mellem 2 fingre så de bliver flade.

Fif: Du kan lave kuglerne - og derved bladene og i sidste ende selve roserne - så små eller store som du vil.







2) Tag den første flade og fold siderne forsigigt ind mod hinanden, så de rører og danner en lille tragt.




3) Tag det første"blad" og sæt det rundt om tragten så det skjuler sammenføjningen




4) Forstsæt med at sætte bladene på, så de hver gang overlapper den forrige en smule. Gentag indtil du synes, at blomsten har den passende størrelse.




5) Den færdige blomst bages i ovnen sammen med resten af din blomsterproduktion som anvist på cernitpakken.

Hold godt øje med dem de første gange du prøver. Når de komemr ud af ovnen er de stadig lidt bløde men de hærder hurtigt.




6) Før rosen skal monteres på kort, lay out, magnet, ørering, ring el. lign. skærer du sammenføjningerne bagpå af med en hobbykniv. Så er blomsten klar til at lime på det udvalgte materiale.




Her et færdigt kort (fra førnævnte Scrapper-arrangement), hvor jeg har sat brune roser på:






Rigtig god weekend - og god fornøjelse



onsdag den 26. januar 2011

Award



Jeg fik denne dejlige "Cherry on top" award fra mit personlige kreative kirsebær - det ekstra, der gør det sjovt og spændende - Donna


Der fulgte selvfølgelig en lille opgave med:

Skriv 3 ting om dig selv og giv den videre til 3 bloggere!



3 ting om mig:

  • jeg bad en "hjemmestrikket" aftenbøn fra jeg var 10 til 26, hvor jeg mistede min far. Listen over personer, jeg havde mistet, blev bare for lang og smertefuld at remse op hver aften, når jeg skulle sige godnat.
  • jeg kan komme med filmcitater og referencer til hvad som helst!
  • jeg gryntegriner (nogle gange)

3 udvalgte bloggere:

  • Benita: fordi hun er så dygtig, kreativ og inspirerende - og altid er klar med en hjælpsom, sjov eller indsigtsfuld kommentar.
  • Sabrina: fordi hun kreativ, inspireret og ung - som jeg var engang.
  • Eva: fordi hendes kommentarer er søde og hendes lay outs så utrolig smukke.

(jeg havde flere værdige modtagere på min liste - og I ved, hvor meget jeg sætter pris på jeres kommentarer og kreative selskab, men I har fået awarden af en anden i forvejen!)



tirsdag den 25. januar 2011

Blomsterbilleder

Når jeg gransker min dagligt voksende samling af billeder, slår det mig, at jeg har en forkærlighed for at fotografere buketter og blomster. Derfor er dette blogindlæg helliget smukke blomster, der har prydet mit liv i en eller anden form.

Det er mest roser, jeg er grebet af. På mine kort, tegninger, akvareller og malerier så langt tilbage som jeg har lavet dem, har blomstens krøllede blade, farvespil og smukke kontruktion fascineret mig. Jeg elsker synes af dem mere end duften. Er det underligt?










På en uge mistede min farfar sin kone og sin ældste søn til sygdom. Her er farfars krans til far ... og en nærbillede af den smukkeste mørke rose:






Mine svigerforældres have i Thise er mere end blomsterpark end en egentlig have. Der er en mængde detaljer, pynt, jernfigurer og maskiner, bænke, pavillioner, sten, opsætninger og bede. Det er en fryd for øjet!

Her er et par indtrykbilleder:





Min mor gav mig en dejlig buket. Uden noget egentlig årsag andet end hun vidste, at jeg kunne lide tulipaner, og hun ville forkæle mig lidt!






Flere tulipaner


Men en af de yndigste buketter i min samling er Jeanettes brudebuket: Roser og efeu ... og så så elegant. Dét vil jeg også gerne have engang ... fik du dén, skat?




 

Florale hilsner og tak for de "rosende" ord, jeg har modtaget i tidens løb



onsdag den 19. januar 2011

Fantastiske frimærker

Min far, filatelisten, ville være stolt af mig for dette blog-indlæg. Han var frimærkesamler og gennem hele min barndom havde han altid nogle der lå i blød, skulle sorteres eller sættes i mapper. Han forsøgte endda - Gud velsigne ham - at lære mig lidt om historien, vurdering, sortering etc. Men det fangede ikke helt ...

Jeg synes, at det er ironisk at han al min levetid havde en hobby, hvor han sad fordybet ved et bord med småting og med en pincet i hånden.
Nu sidder jeg selv ved mit bord med en masse småting og en pincet (til rhinsten og des lignende). Far ville være stolt!

Frimærker har jeg skam også fundet alletiders brug til: Især på vintage kort og projekter, synes jeg at de passer perfekt. Jeg har også brugt julemærker til julekort og til og fra kort.

Frimærker er nok noget, jeg altid vil forbinde med far og noget maskulint. Derfor bruger jeg dem tit på herrekort.


Her er et uddrag af kort, jeg har lavet, hvor jeg har brugt frimærker:



herrekort med maskuline farver





 Et kort med rejsetema og hele 3 forskellige stempler.
Baggrundspapiret er en kuvert jeg modtog med posten, derfor ses poststemplet så tydeligt.






Julesække, jeg brugte som til og fra kort i 2010.
Det ene med religiøst motiv og det andet et klassiske julemotiv - børn og voksne i kærlig krans.






Så flot det frimærke er!  Stemplet i det år, jeg blev konfirmeret i den kommune, jeg er vokset op i.
Jeg har selvfølgelig klippet omkring stemplet på konvolutten, så jeg fik både det rektangulære mærke og runde stempel med.
Sækken er et Magnolia stempel.




Små herrekort til at sætte på en gave.
Simple i opbygning og med dejlige historiske detaljer.




Det lille røde Norges mærke i øverste højre hjørne er en fin detalje, synes jeg.




Kortet var en bestillingsopgave: Et fødselsdagskort til en mand, hvor gaven var penge til en forestående rejse. Jamen, frem med frimærkerne, tænkte jeg *S*



Motiver og farver skal selvfølgelig passe til kortet men med frimærker er der så uendeligt mange muligheder. Det er gratis dekoration, der dumper ind i din postkasse hver måned, og det eneste du skal gøre, er at lægge dem i blød så konvolutpapiret slipper, og derefter tørre dem godt. Eller du kan klippe omkring mærket og stenplet, som jeg gjorde ved julekortet.


Nu trænger du til at være fri, mærker jeg, fra flere ord fra mig (en lille joke tyvstjålet fra Ørkenens Sønner!)

Kreative hilsner

søndag den 16. januar 2011

Boys rule (lay out nr. 6)

Til Scrapper Crop i går d. 15. janur var der selvfølgelig også udfordringer. Jeg deltog i  lay out udfordringen - og her er mit bidrag til konkurrencen.

Jeg har taget udgangspunkt i noget nyindkøbt papir fra Lindas butik OG de aktive drenge på billederne. Da så jeg fandt papiret med teksten "Boys rule", "Action" og "Boy meets world" lavede resten næsten sig selv.

Jeg vandt ikke noget, men det var en dejlig opgave *S*





Historien bag billederne:

Når man har med børn at gøre - om det er "lånere" eller ens egne - er der så mange skønne situationer, man bare vil samle sammen og gemme i sin erindring til smil og brug ved senere lejligheder.

På skolen har vi arrangementet "Store Legedag" kort efter skolestart. Det er for at ryste eleverne sammen efter ferien og få de nye (børnehaveklassen og eventuelle andre nyankomne efter ferien) afklimatiseret til Gjøl standarder.

Her leger børnene på tværs af klasserne hele dagen. Vi voksne håber og ber til vejrguderne ... og så får vi altid en dejlig dag!

Teksten til billedet lyder:

" Malthe & Benjamin fik en flyvende start på skoleåret til "Store Legedag" en fredag i august."

Den ene står og flyver med en drage. Den anden hopper i en leg, hvor de skal have en mønt imellem benene og løbe stafet. Begge er i højt humør - og flyvende på hver deres måde ... derfor tekstens ordlyd.









Pilene underbygger teksten med de seje drenge og ellers er boldene mere aktuel pynt, da der på sådan en dag bliver brugt bolde og legetøj i flere afskygninger.

Dew drops ("dug dråber") er rent bogstaveligt til stede, når vi dukker op på plænen kl. 9 om morgenen, for at lege hele dagen - men de får ikke lov til at ligge længe.



Men det var årets 1. lay out og i alt det 6. af slagsen.

Mange kreative hilsner


torsdag den 13. januar 2011

Lag på lag - minikort



Jeg gik amok med mine rester og mine spellbinders. Resultatet blev en pæn bunke border, der kombineret med bånd skal danne baggrunden til nogle nye kort.

Da dette var et eksperiment, lavede jeg minikort først:





Her et lille udvalg af kortene tæt på:

 







Jeg er virkelig glad for de spellbinders jeg har fået købt og fået i gave. Fedt med nye redskber og materialer.
Deruover har jeg diverse border punches, mønstersakse og lign. jeg vil til at eksperimentere med.
Det er som sagt rester, jeg har brugt og spellbinders nestabilities: S4 - 295 (Lacy squares), S4-161 (Labels One) og S4-129 (Classic Scalloped Square Small)




Jeg ved at lørdagen Scrapper crop vil byde på endnu flere spændende sager, inspirerende kort og kvinder og kreative ideer!


På gensyn - og god weekend

søndag den 9. januar 2011

Mitzi



Jeg har en rigtig dejlig veninde. Hun er yngre end mig i år men ældre på erfaring og mod.

For flere år siden, da vi fandt ud af at vi egentlig kunne ret godt sammen, lavede jeg en bog til hende med mange (MANGE) sider med sange, digte og citater, skrevet på A5 ark og dekoreret efter bedste evne. Det var i mine pre-scrap dage men bekræfter så at det med scrap altid har været der.

Mitzi har sagt, at det er en af de bedste gaver hun har fået. Det har rørt mig utroligt og jeg er meget taknemmelig for en sådan kompliment.

Hun fortjener at blive mindet om hvor god en veninde, hun er, og at jeg stadig vil forsøge at give og lave gode gaver til hende.  Derfor lavede jeg et lille album til hende i julegave.
Med albummet var der flere cd'er af nogle karismatiske, dygtige kvindelige sangerinder og sangskrivere. Så var der ellers girl power over pigen!

 Vi starter med forsiden(!) og så følger resten i rækkefølge:


Sommerfuglen er købt hos en blomsterhandler. Et inspirerende sted at finde ting til scrap - men dyrt. Bogstaverne er lavet med Tim Holtz alfabet købt hos Scrapper.



Papiret dekoreret med blomster rub-ons fra Bo Bunny.
En gave fra Donna i årets pakkekalender.



Nodeklistermærker fra Stickers ark fra førnævnte pakkekalender og lækre blomsterblade fra Marianne Design Creatables. Alt sammen holdt i bronze og varme farver.





Trine-mylder på siden med en af Mitzis yndlingssange "The Man who can't be moved"
Blomster og dekoration igen forsøgt afstemt med papiret og består af flere typer papirsblomster, metalblomster, knapper, perler og et kors vedhæng.





Hjemmelavede roser i karton. De blev ikke så vellykkede som jeg havde håbet, men jeg blev egentlig godt tilfreds med helheden, da jeg var færdig.
De er omkranset af grene fra en Martha Stewart punch.
Jeg har bukket bladene op, så de ikke ligger fladt på baggrunden.






Sarte, lyserøde, feminine farver blandet med guld. Det er lige før, jeg synes det er helt elegant.
Her har jeg endnu engang brugt glossy om effekt.
Hjerterne er sat i forsk. niveauer vha. klæbepuder.



Når derligefrem står "butterflies" på papiret så må dekorationen selvfølgelig passe dertil.
De hvide udstandsede sommerfugle er fra min pakkekalender. Jeg tror Donna har brugt Martha Stewart punch købt hos Scrapper.
Roserne er købt i Panduro, fra pakkekalenderen og fra norske Papirloftet.



Før jeg gjorde andet malede jeg siderne sorte med almindelig akrylmaling. Jeg vidste at jeg skulle have en masse tekst derpå, så en kant i samme farve, ville være passende.

Jeg har kun brugt papir fra MME's Bella Bella serie. Jeg købte en blok med 90 ark - 30 forsk. designs - sidste år og synes, de var både flotte og passende til Mitzis bog. Enten skulle den være afstemt og feinin eller fuld af spræl og farver - men det må så blive den næte til hende *S*


Sangene, jeg valgte, var sange hvis tekst var rørende, livsbekræften de og/eller passende til situationer i vores liv. Teksterne har jeg fundet på siden www.letssingit.com , hvor man kan søge på album, kunstner, tekst eller nøgleord. På den måde kan du finde lige det citat eller teksten til den sang, du skal bruge. Tekster, der kan bruges på kort, lay outs eller i forb. med albums.

Sangene, brugt til Mitzis gave, var:

  1. Kelly Clarkson "Because of you"
  2. Beth Hart "Like you (and everyone else)"
  3. The Script "The man who can't be moved"
  4. Lifehouse "First time"
  5. Miley Cyrus "When I look at you"
  6. Lady Antebellum "Need you now"
  7. Jewel "Near you always"

 Vi må aldrig glemme at fortælle og vise, dem vi holder af, hvor meget vi holder af dem Om der så er en speciel lejlighed eller det bare er i dagligdagen. Jeg har efter mange år få, men rigtig gode veninder.

Tak til min mor, Birgitt, der er min bedste veninde og den person, jeg beundrer mest.

Tak til Donna, min ældste og kreastiveste veninde, for de mange år hun har inspireret mig - og fortsat gør. Hendes lange venskab har betydet meget for den person, jeg er i dag.

Tak til Heidi, min side kick gennem gymnasietiden, my "bussom buddy". Der med humor og intellekt altid kan holde mig fanget og engageret.

Tak til Mitzi, fordi hun altid har været sig selv; støttende, sjov, engageret, intelligent og følsom. Et uventet venskab, der blev en vidunderlig gave!



Tak til dig, fordi du holdt ud at læse helt hertil - og fordi du måske nu sender et par varme tanker til en af dine egne veninder, som du sætter højt.